torsdag 25 maj 2017

Kanelbullekladkaka

Kladdkakan blir ganska mäktig så det räcker med en liten bit för min del. Sen på med lite grädde och lite 
120 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk kanel
0,5 dl pärlsocker
Grädde vid servering
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min)
Häll smeten i formen och strö på lite extra kanel och häll på lite pärlsocker.
Grädda ca. 15 minuter
Servera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar