lördag 17 februari 2018

RUND KÄRLEKSMUMSKAKA


Ca 12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr50 g smör,
smält
2 msk kakao2 tsk vaniljsocker

3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffeev. 
lite vatten
Garnering
kokosflingor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
 Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen
 ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål.
 Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar