En saftig kaka med ett knäckigt Tosca täcke.
Toscakaka:
Smör 200 g
Standardmjölk 1½ dl
Ägg 4
Strösocker 3 dl
Vetemjöl 4 dl
Bakpulver 2 tsk
Tosca glasyr:
Smör 200 g
Grovhackad sötmandel (ca 200 g)
4 dl Strösocker
1½ dl Ljus sirap
1 dl Vetemjöl
½ dl Vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
Fodra en långpanna, ca 30 x40 cm med
bakplåtspapper.
Smält smöret och häll i mjölken,
ta från värmeVispa ägg och socker ljust och fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner
i äggvispet tillsammans med smörblandningen.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 min.
Tosca glasyr:
Gör toscan medan kakan gräddas:
Smält smöret i en kastrull. Hacka nötterna.
Rör ner socker, sirap, mjöl och grädde i smöret.
Låt koka på svag värme ca 3 min under
omrörningtills smeten har tjocknat. Rör ner mandlarna.
Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda
i mitten av ugnen i 10–15 min tills toscan
har en fingyllene färg. Låt toscakakan svalna innan den
skärs i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar