lördag 7 juni 2025

Kanelbullar med torrjäst

 

Saftiga bullar med härlig kanelsmak, gjorda med torrjäst.

Ingredienser:

  • 50 g jäst (torrjäst)

  • 5 dl mjölk

  • 150 g smör

  • 1 dl socker

  • 1 tsk salt

  • Ca 14 dl vetemjöl

  • Fyllning: smör, socker och kanel

Gör så här:

  1. Värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen i den.

  2. Smält smöret och blanda med mjölken.

  3. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.

  4. Låt jäsa ca 45 minuter.

  5. Kavla ut degen, bred på fyllningen och rulla ihop.

  6. Skär i bitar, lägg på plåt och låt jäsa 30 minuter.

  7. Grädda i 225°C i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar