5 ägg
4 ½ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl ljummet vatten
200 g smält smör
Glasyr:
4 msk smält smör
2oog florsocker, ½ paket
3 tsk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop alla torrvaror i en bunke och vänd försiktigt ner äggsmeten.
Rör sist i smör och mjölk.
Rör till en slät smet.
Häll ut smeten i en smord långpanna eller med ett bakplåtspapper och
grädda i ugn i ca 15-20 min.
Fortsätt med glasyren.
Smält smöret och rör i de andra ingredienserna till en slät smet
Låt både kakan och glasyren svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar