Ingredienser:
-
3 ägg
-
2 dl strösocker
-
2 dl rapsolja eller smält smör
-
3 dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
2 tsk kanel
-
1 tsk vaniljsocker
-
4 dl rivna morötter
-
1 dl hackade valnötter (valfritt)
Frosting:
-
100 g färskost (t.ex. Philadelphia)
-
50 g smör, rumstempererat
-
2 dl florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Tillsätt olja eller smält smör och blanda väl.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en annan skål.
-
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med de rivna morötterna och nötterna.
-
Häll smeten i formen och grädda i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.
-
Låt kakan svalna helt innan du breder på frostingen.
-
Vispa ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn frosting och bred över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar