lördag 7 juni 2025

Morotskaka

Ingredienser:

  • 3 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl rapsolja eller smält smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 4 dl rivna morötter

  • 1 dl hackade valnötter (valfritt)

Frosting:

  • 100 g färskost (t.ex. Philadelphia)

  • 50 g smör, rumstempererat

  • 2 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Tillsätt olja eller smält smör och blanda väl.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en annan skål.

  5. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med de rivna morötterna och nötterna.

  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.

  7. Låt kakan svalna helt innan du breder på frostingen.

  8. Vispa ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn frosting och bred över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar